Jaktlyst i Sverige

Sverige tilbyr gode jaktmuligheter.

 

Den 23 juli 2008 var alt i "boks". Drømmen om egne jaktmarker var et faktum, og gården "Görningen" i vårt eie. Gården med sine 50 mål skog er beskjeden av størrelse, men med gården fulgte jaktrett i et VVO (viltvårdsområde) på hele 47.000 mål. "Görningen" ligger i i et område kalt Bada, rett sørøst for Torsby, og fra Oslo tar det ca. 2,5 timer med bilen før man kan puste inn frisk luft fra den svenske villmarken.

 

Om man har mulighet til å kjøpe seg et lite torp i Sverige, er nok det en jaktmessig og økonomisk god investering. Pass på at det er et torp med jaktrett innenfor et VVO før du kjøper. Det sikrer deg jaktmuligheter på alt vilt for all fremtid innenfor VVO'et. Prismessig er det fremdeles gunstig å kjøpe eiendom i Sverige. Värmlands län byr på flott natur, men siden regionen preges av fraflytting, gjenspeiles det i prisene på små gårder.

 

Er du i kjøpsmodus så sjekk www.hemnet.se . Her finner du mange gårder til salgs.

 

Om du ikke ønsker å kjøpe egen eiendom, er det lett å leie seg jakt. Billig er det også. Flere grunneiere, som ikke deltar på elgjakten selv, leier som oftest ut jakten. Dette fordi de ikke får kjøtt om de ikke deltar på selve jakten, og da er det jo bedre å få leieinntekter. Småviltjakten følger som oftest med i leiekontrakten. Ta kontakt med lederne i aktuelle VVO'er og spør om muligheter for leie.