Jaktlyst i Finnmark

Mollisjok, - rypejegerens Mekka.

 

Nedre Mollisjok er en riktig fjellstue og en av de få som ikke ble knyttet opp til eksisterende veinett, da disse ble bygget i Finnmark. Fjellstua ligger bokstavlig talt midt på vidda mellom Alta og Karasjok. Det er 7 mil villmark i begge retninger. Selv om Fjellstua i utgangspunktet kan virke ufremkommelig er den ikke det, men en reise hit må planlegges. Gjør man derimot det blir man belønnet når man endelig er framme.

 

 

Leiebil er tingen fra Alta lufthavn. Kjør sørover på riksvei 93 mot Kautokeino og ta av til Karasjok på riksvei 92. Ved Soussjavri (4,5 mil før Karasjok) parkeres bilen. De siste 2 milene inn til Mollisjok skjer på 4-hjuling eller med terrengbil. Turen tar rundt  2 timer. Det er mulighet for å bli hentet av Per Edvard mot betaling. Er man færre enn 4 personer lønner dette seg.

 

Når man er fremme er man i Norges beste rypeterreng!

 

Jakttrykket er mindre så langt fra alfarvei, og det er fullt mulig å jakte en hel dag uten å støte på andre jegere.

 

Fasiliteter

Fjellstua er nyrestaurert. Per Edvard og kona Randi har totalt 54 sengeplasser, fordelt på 5 hytter og rom i hovedbygningen. I tillegg finnes det badstue og badestamp. Elva flyter stille forbi Fjellstua, og etter et varmt opphold i badestampen våkner man definitivt etter en springmarsj ned i denne. På Mollisjok er Viddas eget kjøkken ifokus, og det tilberedes de lekreste retter av de ressurser som kan hentes rett utenfor fjellstuens vegger. Det går i reinkjøtt og ferskvannsfisk. Etter et lengre opphold utvikler man både gjeller og gevir:)

 

Kontakt

Om du ønsker å jakte rype og oppleve flott natur og action kan du kontakte Per Edvard her:

 

Nedre Mollisjok Fjellstue

Mollisjok

9730 Karasjok

Mobil 911 77 975

 

 

Jaktkort kjøper du på www.inatur.no

 

Som alltid jakter jeg støkk,da jeg synes det er mest spennende. Man må tenke som rypa og arbeide som en bikkje for å få bli belønnet med bytte. Støkkjakt bidrar definitivt til jaktlyst.