Jaktlyst i Sør-Afrika

Jakt i Sør-Afrika,- en opplevelse for livet!


Når jeg hører ordet Sør-Afrika tenker jeg umiddelbart på et fantastisk landskap med tett bush, åpne savanner og høye fjell. Jeg tenker på et fantastisk dyreliv, som gir meg som jeger mange "tett på" møter og utallige skuddsjanser. Jeg ser videre for meg hygge rundt et brennede leirbål etter en spennende dags jakt, hvor man nyter gode røde viner, skummende øl og kanskje en GT for å runde av måltidet, som selvfølgelig er tilberedt på grillen. Ingenting er som et saftig stykke grillet indrefilet fra Sebra eller Kudu.

 

Som alle Afrikajegere vender jeg alltid tilbake. Dette landet slutter aldri å fascinere.


Det er mange safariselskaper å velge mellom. Utfordringen man har er å velge det riktige. Selv har jeg også lært at det er viktig at man selv alltid beholder kontrollen. Det er viktig at Outfitter og PH er "sjekket ut" når du forlater Afrika.

Selv leverer jeg alltid trofeene til utstopper på avreisedagen. DA må PH/Outfitter levere fra seg alt av papirer, og er sjekket ut av prosessen. Om du lar PH/Outfitter ta ansvaret med å levere dine trofeer til utstopper, risikerer du at trofeene aldri ankommer. Det er mange flotte trofeer som har råtnet bort etter at PH/Outfitter har fått sin betaling, men unnlatt å levere dine trofeer til utstopper.

 

En annen viktig detalj er å sjekke om valgt PH/Outfitter har gyldig lisens. Har han ikke det, vil trofeene ikke kunne leveres for eksport.

 

Mye kan gå galt, men det bør likevel ikke stoppe deg fra å dra til Sør-Afrika. Og som oftest blir jo 90% av våre bekymringer aldri en realitet.


Som jeger betaler man fra 1200-1500 NOK pr dag og da er guide, transport, kost, losji, drikke/alkohol og feltmessig ivaretakelse av trofeene inkludert.

 

Trofeavgiftene kommer i tillegg. Om man ønsker mye jakt for en rimelig penge, er det lurt å satse på de vanligste dyreartene.